Home / Onderzoek / Keuringen

Keuringen

Aan- en verkoopkeuringen gebeuren volgens een vast protocol dat is opgesteld door de “Groep Geneeskunde van het Paard”, dat zijn de gezamenlijke paardenartsen in Nederland.

Het is belangrijk dat elk paard dezelfde keuring krijgt. Daarom wordt er een vaste reeks onderdelen afgewerkt. De eigenaar kan natuurlijk wel aangeven hoe uitgebreid hij zijn paard wil laten keuren maar 95% van alle keuringen bestaat uit een vast aantal onderdelen.

ropname
Na een klinisch onderzoek waarbij veel aandacht wordt gegeven aan het bewegen van het paard, wordt een vaste reeks röntgenfoto’s gemaakt. De keuring duurt ongeveer 1½ uur, maar het maakt veel verschil of het paard er zin in heeft of niet. Bij iedere keuring kom je wel iets tegen, maar het gaat erom dat wat je constateert naar waarde te schatten. Dat kan soms heel lastig zijn, waardoor een enkele keer een herkeuring van het klinische gedeelte nodig is. Bij het röntgenologisch onderzoek worden meestal 18 digitale foto’s gemaakt die de opdrachtgever op CD meer naar huis krijgt. Zo nodig kunnen wij de (digitale) opnamen uitprinten zodat het weer op een echte röntgenfoto lijkt.
Top