Home / De Kliniek / Overige

Overige


 • We hebben stallingsmogelijkheden voor maximaal 7 paarden. We proberen paarden zo kort mogelijk op de kliniek te houden. Meestal zal een paard zich thuis lekkerder voelen en dus gaan ze zo snel mogelijk weer naar huis.
  Stalling

  Soms maakt de behandeling het nodig dat een paard langer blijft. Soms wordt een paard ter observatie opgenomen om bepaald gedrag te bestuderen of omdat het nodig is om een bepaald onderzoek te herhalen. Operatiepatienten worden het liefst een dag van tevoren opgenomen zodat ze al vast wat kunnen wennen voordat ze onder narcose gaan.

  En als het goed gaat, staan ze thuis altijd beter.


 • brug1
  brug2

  Het juiste gewicht van een paard is een belangrijk gegeven bij het toedienen van bepaalde medicijnen en bij de anesthesie. Ook om snel te weten of een paard afvalt of aankomt is de weegbrug een makkelijk hulpmiddel.

  Sommige mensen kunnen heel goed het gewicht schatten, maar soms is dat lastig. De meeste paarden wegen veel meer dan 500 kilogram en veel Friese paarden meer dan 600 kilogram. Shetlandpony’s die’s-winters dik in het haar zitten zijn soms weer veel lichter dan je zou denken.

  Voor alle “lastige gevallen” is de weegbrug een uitkomst.

Top